10. 04. 2019.
Novi pravilnici za izdavanje i zaprimanje eRačuna

Tijekom ožujka u Službenom listu Narodnih novina objavljeni su novi pravilnici koji uređuju području izdavanja i zaprimanja eRačuna u javnoj i jednostavnoj nabavi.

Koji su  to pravilnici i što uređuju?

  1. Pravilnik o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi (NN 32_2019)
  2. Pravilnik o vrsti naknada za usluge zaprimanja i slanja elektroničkih računa za javne naručitelje u javnoj nabavi (NN 39_2019)

 

Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi se propisuju:

  • tehnički elementi elektroničkog računa,
  • dužnosti korisnika centralne platforme,
  • registracija izdavatelja elektroničkog računa, naručitelja i informacijskih posrednika,
  • izdavanje i razmjena elektroničkog računa i pratećih isprava,
  • poruke o zaprimanju i slanju elektroničkog računa i
  • nemogućnost izdavanja i razmjene elektroničkog računa.

 

Pravilnikom o vrsti naknada za usluge zaprimanja i slanja elektroničkih računa za javne naručitelje u javnoj nabavi utvrđuje se vrsta i visina naknada koju Financijska agencija (u daljnjem tekstu: FINA) naplaćuje za usluge informacijskog posredništva i korištenja centralne platforme za javne naručitelje propisanih u članku 3. st. 6. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (»Narodne novine« br. 94/18, u daljnjem tekstu: Zakon) te način plaćanja naknada.

 

Više detalja pročitajte u pravilnicima:

Pravilnik o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi (NN 32_2019)

Pravilnik o vrsti naknada za usluge zaprimanja i slanja elektroničkih računa za javne naručitelje u javnoj nabavi (NN 39_2019)

 

A detaljnije o eRačunu i obvezama gospodarskih subjekata i naručitelja poslušajte na radionici koju pripremamo zajedno sa FINOM – centralnom platformom za eRačun dođite poslušati na našoj radionici (klikni na crveni naslov)

eRačun – obveza ili izbor? – ZAGREB 17.04.

***

Vidimo se!

 
  Novosti - Sve