27. 05. 2020.
LIFE InfoDay webinar

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE Europske unije, u suradnji s Izvršnom agencijom za malo i srednje poduzetništvo – EASME te Monitoring tijelom za LIFE projekte i pružanje informacija o LIFE programu – NEEMO, organizira:

LIFE InfoDay webinar

3. lipnja 2020. godine, od 10 do 12 sati

Cilj LIFE Info Webinara je predstaviti novitete ovogodišnjeg LIFE natječaja 2020.

Za sudjelovanje na LIFE Info Webinaru možete se prijaviti OVDJE

Koje vrste projekata financira Program LIFE?

LIFE financira projekte u okviru svojih podprograma za zaštitu okoliša i klime, pomažući u provedbi Europskog zelenog sporazuma.

Većina LIFE projekata su takozvani tradicionalni projekti koje može koordinirati bilo koja pravna osoba registrirana u EU. To uključuje:

  • javne ustanove,
  • poduzeća i
  • nevladine organizacije (NVO).

Mnogo tradicionalnih projekata pokazuju najbolje prakse, podižu svijest javnosti ili pokazuju napredak u okolišnim praksama. Prijave se prihvaćaju i za veće takozvane integrirane projekte. Ti projekti vode strateške planove EU o okolišu i klimi i imaju tendenciju da imaju regionalnu, multiregionalnu, nacionalnu ili transnacionalnu dimenziju.

Europska komisija je 1. travnja 2020. objavila LIFE natječaj za projektne prijedloge za 2020. godinu.  Na navedenim linkovima mogu se pronaći svi potrebni dokumenti i rokovi prijava projektnih prijedloga.

https://ec.europa.eu/easme/en/news/make-your-green-idea-reality-apply-now-life-funding

https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/otvoren-life-natjecaj-za-2020/

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime. Cilj LIFE programa je doprinijeti uspješnoj implementaciji i razvoju EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime. Programom LIFE, Europska unija želi doprinijeti zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša i smanjiti utjecaj klimatskih promjena financiranjem inovativnih projekata koji doprinose prelasku na niskougljično i kružno gospodarstvo, učinkovito korištenje resursa te zaustavljanju i smanjenju gubitka bioraznolikosti  i očuvanju ekosustava.

Nacrt dnevnog reda LIFE Info Webinara nalazi se OVDJE.

 

Dodatna pitanja oko programa možete uputiti na e-mail adresu: life@mzoe.hr.

Osnovna pitanja o pripremi EU projekata, o pitanjima za javnu nabavu u EU projektima, ex ante i ex post kontrolu projekta poslušajte na online edukaciji

03. lipnja Javna nabava i revizija postupaka javne nabave u EU projektima - ONLINE

kada će s nama biti predavači iz Agencije za reviziju EU projekata i Grada Rijeke, sa višegodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi projekata za bespovratna sredstva iz EU fondova.

 
  Novosti - Sve