12. 08. 2019.
GDPR i tehnička sposobnost ponuditelja
Može li ponuditelj u popisu izvršenih radova, izvršenih usluga ili dostavljenih roba izbjeći navođenje osobnih podataka fizičke osobe (pojedinca) ako se radi o drugoj ugovornoj strani u dokazu o tehničkoj sposobnosti?

Pitanje je pravnog shvaćanja vezano za primjenu Uredbe (EU) Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) u postupcima javne nabave u kojima se kao dokaz tehničke i stručne sposobnosti traži popis ugovora kada je druga ugovorna strana fizička osoba (pojedinac).

Zaključkom Državna komisija iznosi:

Kada naručitelj kao dokaz tehničke i stručne sposobnosti propisuje popis izvršenih radova ili popis izvršenih glavnih isporuka robe ili popis pruženih glavnih usluga, popis, neovisno o tome je li druga ugovorna strana pravna ili fizička osoba, obvezno sadrži točno odredeni naziv druge ugovorne strane.

Zaključak možete pogledati ovdje Zaključak o pravnom shvaćanju 22. studenoga 2018.

 

Za vas smo pripremili tečaj o otvorenom postupku u okviru kojega možete saznati novosti o procedurama i kriterijima za tendere u javnoj nabavi.

Na tečajevima moći ćete čuti o

  • popisu obveznih dokumenata u fazi pripreme otvorenog postupka
  • DON
  • kriteriju za odabir gospodarskog subjekta
  • Odabir ENP
  • Ugovaranje i izmjene ugovora

Također smo pripremili i ogledne primjere ažurirane Dokumentacije o nabavi, ogledne primjere zapisnika i dokumenata za pripremu postupka, a koje možete dobiti u Word verziji za vašu osobnu uporabu.

Ako ste pred odlukom o provođenju otvorenog postupka ili ste u fazi pregleda ocjene ponuda svakako dođite i poslušajte što naši stručnjaci imaju za reći!

***

ZAGREB 19.09.2019

Otvoreni postupak I. - osnove i EOJN procedura

Mjesto održavanja: Radnička cesta 39, Centar 2000

ZAGREB 20.09.2019

Otvoreni postupak II. - za iskusne praktičare

Mjesto održavanja: Radnička cesta 39, Centar 2000

 
  Novosti - Sve